BLOG

Cest, kterými se naši spoluobčané dostávali ven z území okupovaného nacisty, bylo mnoho a jejich osudy se pak vinuly po území Evropy, Blízkého východu i Afriky

... začala válka. Okupace. Ztráta všech nadějí. Každý to vnímal po svém a podle toho přizpůsobil své další kroky. Někteří se uzavřeli do sebe a vztek dusili někde uvnitř sebe sama, někteří se to rozhodli řešit razantněji.

Létalo se kde se dalo. Ale nebylo to jednoduché, protože každé pole v okolí Dvora Králové někomu patřilo, všude něco rostlo a letci museli dobře zvažovat, který plácek pro své pokusy použít, aby nepodupali úrodu.

První skoky

13.07.2017

Po vzoru ing. Jana Kašpara pokoušeli se nadšenci o alespoň kratinké odpoutání od země. Aparáty k tomu stvořené byly vyrobeny ze dřeva a plátna. Klouzavost nevalná, takže se létalo z velké míry na přízemním efektu hezky dolů s kopce.

Přenesme se nyní v čase na počátek minulého století. Řečeno slovy klasika - noha parou docela obstojně již cválá - a i spalovací motory jsou lehké natolik, že jest možno je instalovat do létajících aparátů. Laická veřejnost dychtí po technických novinkách. Na pořadu dne jsou tak zvané "veřejné vzlety".

Dobrý den přátelé létání. Jmenuji se Lubor Schwarz a mým úkolem je představit Vám něco, co je právě v této chvíli dokončováno grafikem. Toto je první článek z připravované série, která by Vám měla alespoň v krátkosti přiblížit obsah připravované knihy. Redakční prostředí, ve kterém vzniká tento blog, je pro mne nová parketa a tak budu rád, když mi...