BLOG

Využil jsem možnost účastnit se roadshow Toyota Beyond Zero, které pořádala firma Autobond Group sídlící v Praze Vysočanech. I když jsem to neplánoval, byla mi nabídnuta i zkušební jízda, což jako řidič, jsem nemohl odmítnout.

V minulém díle jsme si představili terárium z pohledu pozorovatele. Dnes to bude tak trošku pohled za oponu.

Terárium

09.01.2022

Když za Vámi přijde potomek a sdělí Vám, že jako další projekt po potkanech bude had a je třeba pořídit terárium, tak jste - coby ostražitý rodič - zprvu zaražen a na pozoru. Ale jakmile zjistíte, že ta holka to má docela pěkně promyšlené, hodně o tom nastudovala a jen je potřeba občas něco vysvětli a popostrčit, tak se situace obrátí....

Na Moravu jezdím rád a o to víc na tu jižní. Mám tu spoustu přátel a tak si rád vždy dopředu naplánuji možnost se tam vypravit. Tentokrát mne však předešla návštěva nezvaného hosta, který zpustošil vše, co mu přišlo do cesty. Věděl jsem, že se tornáda u nás občas vyskytují, ale zde udeřilo nebývalou silou do obydlených oblastí.

Díky!

14.02.2021

Dnešní příspěvek bude spíše poděkováním. Předně poděkováním mému otci, Janu Schwarzovi, který byl pro mne nejenom tátou, ale také vzorem, skvělým parťákem a velkou inspirací. Opustil nás ve svých 88 letech dne 7.2.2021.

... aneb trocha meteorologie nikoho nezabije. Altocumulus lenticularis - název oblaku, který zní jako zaklínadlo. A v mnohém může tento úkaz být i kouzelný. Někteří pozorovatelé jej mohou zaměnit za UFO. Stačí, když jej slunce správně nasvítí a vznikne úchvatná podívaná.

Je 9.12.2020 a bude to již osmý test tohoto stroje. Rakety, která vypadá na první pohled zvláštně. Když jsem ji spatřil poprvé, pomyslel jsem si cosi ve smyslu Cimrmanovského: "Budoucnost patří aluminiu" - leč tato "plechovka" je celá nerezová. Průměr 9m, oba stupně mají dohromady výšku dvou Petřínských rozhleden. Doposud se všechny pokusy...

Poslední dobou se o mne pokoušel nějakej virus či co (Covid to nebyl, to jsme vyloučili testem). Každopádně jsem si užíval vyšších teplot a po jejich zdolání mi zůstal protivnej kašel. Trčím doma, abych v práci nepobuřoval a tak si říkám, uvaříš si polévku.

Abychom jen nehledali nedostatky a mouchy, je nutno také vyzdvihnout, co je na novém FS 2020 překvapivé, nové a zkrátka to, co letce simulátorového pohladí po sdrdéčku.

Pro Vás, kdo si plánujete FS 2020 pořídit tu mám pár postřehů i od jiných uživatelů, kteří již se zbrusu novým FS 2020 něco polétali. Jsou to věci, které buď člověk "od stolu" nevymyslí, nebo které sice v manuálu popsané jsou, že tak jsou, ale kdo čte manuály že? Jedná se o nové pojetí v simulaci, než na...

Když jsme se před nedávnem poprvé seznámili s novým Flight Simulátorem 2020, a trochu poodhalili roušku tajemství, slíbili jsme si, že se k němu vrátíme. Jako správní patrioti si dnes ukážeme, jak se tvůrcům podařilo ztvárnit místa, která důvěrně známe z létání po okruhu a v pracovních prostorech kolem letiště ve Dvoře Králové nad Labem.

Když se na sociálních sítích začaly objevovat první zmínky o novém Flight Simulátoru od Microsoftu, budilo to mnohá očekávání. Jaký bude? Po tolika letech pauzy, bude využívat všechny možnosti, které soudobé počítače a grafické karty nabízejí? Jak to vývojáři od MS pojmou? Otázek bylo mnoho. A protože mi bylo jasné, že subjektivní dojmy se těžko...

Crew Dragon

31.05.2020

Včera jsme s napětím sledovali průběh závěrečných příprav a vlastní start Crew Dragon. V tuto chvíli se Crew Dragon pomalu blíží k ISS. Abychom si mohli lépe užít vlastní záběry, které nás teprve čekají, probereme si na sérii snímků co posádka má již za sebou a co ji v nejbližších okamžicích čeká.